2016. július 20., szerda

Tejbegríz - Finom irodalom gyermekeknek és felnőtteknek

37 kortárs szerző és Mautner Zsófia: Tejbegríz - Finom irodalom gyermekeknek és felnőtteknekFelütöttem a könyvet és az alábbi verscím szökkent velem szembe: Ballada az egyszerű kis vacsorákhoz (és a főzni alig-kedvelő anyákhoz). Mészöly Ágnes tökéletesen eltalálta, hogy milyen vigasz kell a lelkemnek. Friss kétgyermekes anyaként az egyszerű vacsorák, és teszem hozzá ebédek és reggelik abszolút híve lettem.

Az antológia 37 szerző művét tartalmazza, verseket és novellákat. Szerintem kissé vegyes színvonalú alkotások kerültek be, de döntő többségben irodalmi finomságokkal tömhetik magukat a kicsik, meg a nagyok. Varró Dani Lecsöppenő Kecsöp Benője nagy favorit, de vidám olvasnivaló az Elvont kolbász, a Dínom-dánom Partiszervíz és a Fűszerda is. Zágoni Balázs Tortás meséje is nagyon tetszett, kedves kis történet. 

Roppant szimpatikus, hogy a tartalomjegyzékben egy, kettő, illetve három fagyi gombóccal jelölik, melyik korosztálynak ajánlott a mű. A meséket, verseket Mautner Zsófia receptjei színesítik, az ízlelőbimbók számára is segítenek átélhetővé tenni az irodalmat. Remélem egyszer eljutok odáig, hogy megcsináljam a Gyors csokitorta anyának című receptet :)

9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...