2016. június 20., hétfő

Kertész Erzsi: Állat KávéZoo

Kertész Erzsi: Állat KávéZoo
Ezópusz biztos sajnálja, hogy ez a történet nem az ő fejéből pattant ki.

Az alapgondolat teljesen életszerű, két vállalkozó kedvű antilop, Antika és Lopez kávézót nyitnak a dzsungelben. Első vendégük egy tigris, aki kalandos módon a hely biztonsági őrévé avanzsál. Megfordul itt az állatvilág színe-java: a borchideától becsípett fennkölt kolibri, az uzsonnát magával hozó feketeözvegy, az üzleti sikert homoktortával ünneplő struccmenedzserek. Feltűnik őfelsége, az oroszlán is, valamint becses neje és a kis trónörökös. A gyereknevelés kérdései pedig nálunk sem feltétlenül egyszerűek, de ahogy minden kedves vendégnek, úgy az állatok királyának is tudnak valamiféle megoldással szolgálni a buzgó antilopok.

A sok szerethető és kevésbé szerethető vendég közül leginkább az igen jó üzleti érzékkel megáldott pingvin lopta be magát a szívembe. Miért ne üzemelhetne szállodaként is a kávézó? Az Északi-sarkról érkezett turisták kimondottan élvezték a fagylaltospult kínálta örömöket. Az i-re a pontot mégis a pillanatnak élő majmok teszik fel, élen a spontán ötletekkel előrukkoló hordavezérrel.

Nagyon jópofa könyv :) Imádom a szerző nyelvi humorát, ötletességét. Mostanában pont ilyen rövid, csattanós sztorikra vágyom. Kisiskolás kortól jó szívvel ajánlanám bárkinek.

A könyvet a Cerkabella Könyvkiadó Facebook oldalán nyertem. Köszönet érte a kiadónak!

10/10

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...